Om katteriet

Vårt fokus är att föda upp sunda och rastypiska katter i hemmiljö. 

Namnet Xtrem-Mi´s kommer från min allra första katt, en brunmaskad Colourpoint Perser med stamnamn Sirocco´s Xtreem Mi  "Charlie". Jag fick honom 1982, när jag fyllde 6 år. Och redan då föddes drömmen om att en dag ha en egen uppfödning.  Flera katter har passerat sedan dess, framför allt perser, däremot är Ida-Maria och Alizza mina första britter - en helt fantastisk ras!!  Tiden att starta en uppfödning har dock inte varit rätt förrän nu, vintern 2020-2021. Valet av stamnamn var självklart. Charlie var med mig tills jag var 21 och jag kan än idag sakna honom ❤

I vår familj bor förutom två katter även min man och två barn.  Fram tills alldeles nyligen hade vi också en hund som gick bort, 17 år gammal. Att få växa upp med djur är en fantastisk möjlighet och vi säljer gärna kattungar till familjer med barn eller hund/andra djur.  Däremot kräver vi att katten kastreras och att den inte släpps ut lös. Vi tror att en katt mår bra av regelbundna promenader i sele och en egen rastgård/innätad balkong om möjlighet finns. Vi vill gärna hålla kontakt med våra kattungeköpare och blir superglada för bilder och uppdateringar. Vi ställer också gärna upp som kattvakt vid behov. 

Vi vill att man noga har tänkt igenom sitt köp, försäkrar sin kattunge och har ett livslångt hem att erbjuda. Ibland händer det dock saker som man inte räknat med. Skulle det vara så att en av våra sålda kattungar behöver omplaceras vill vi gärna få möjlighet att hjälpa till att hitta ett nytt föralltidhem.

Vi finns även på Instagram @cattery_xtrem_mis

Varmt välkomna om ni är intresserade av en framtida katt ifrån oss! Vi har inget kösystem utan väljer noga ut våra kattungeköpare kull för kull. 

//Michaela Blume